Over De Sotten

De Zottegemse karnaval vereniging De Sotten is opgericht in 1975. Dit als verderzetting van de buurtkarnavalgroep "Trapstraat" die al vele jaren acief was. Een naam vinden was niet zo moeilijk als je van Zottegem afkomstig bent. De zotste stadsnaam die er bestaat. In het verleden was het echter Sottegem vandaar De Sotten. De Sotten zijn ook de steunpilaren van het karnaval in Zottegem, een karnaval waar Zottegem fier kan op zijn.


De Sotten hebben ook het meest deelgenomen aan de stadsprins verkiezingen. Wij hebben dan ook het meeste oud prinsen in onze vereniging en uiteraard onze Zottegemse keizer karnaval "Adriaan". Onze belangrijkste activiteit is natuurlijk de karnavalstoet in Zottegem, wanneer we hier door de straten mogen paraderen en alle remmen los gooien.


In al die jaren hebben we ook aan andere karnavalgebeurens deelgenomen zowel in België als daarbuiten. Wij vierden in : Nederland; Duitsland; Brazilië; Aruba; Italië; Spanje en Frankrijk. In al die landen hebben De Sotten of delegaties deelgenomen aan karnavals aktiviteiten.


Wij hopen dat u met deze site een idee krijgt van wat en wie De Sotten zijn. En vergeet nooit :


Een Sot ben je niet voor even maar voor je hele leven! .

Interesse om actief deel te nemen aan Karnaval ?  Laat het ons weten , we zijn steeds op zoek naar leuke mensen die initiatief willen nemen en De Sotten willen vervoegen.